Президентът на Лукойл България Валентин Златев рядко говори пред медиите по спортни теми. Той присъства на победата на Лукойл Академик над Бенфика с 92:71 в турнира Еврочаландж. Видимо доволен от успеха на неговия тим се съгласи да сподели за уважаваното от него, според думите му, Дарик радио мнение за двубоя.

„За безкрайно уважаваното от мен радио ще кажа, че се получи един добър мач, сподели Валентин Златев. Много важен за нас двубой.Мястото на нашия отбор е сред европейския елит. Ние ще положим максимални усилия да се върнем там, където сме били.” Валентин Златев коментира и неуспеха на Лукойл да влезе в групите на Еврокъп, след като много драматично бе отстранен от гръцкия Арис Солун.

„Тук трябва да се върна малко по- назад, заяви Златев.Аз това съм го признавал, че в голяма степен е и моя грешка. Мисля,че беше много голяма грешка, че не играхме една година за УЛЕБ. Допускам го, че е грешка на растежа, но няма да я повтаряме повече.” Босът на Лукойл има своя позиция и за това, че след неуспеха срещу гърците, отборът бе запазен.

„Отбор, който има амбиции и в момента започва да намира облика си, мисля че не е правилно да търсим кадрови рокади, категоричен е Валентин Златев.Голяма част от играчите тепърва ще разкриват потенциала си.Това, за което съжаляваме е, че миналата година не играхме в Европа.Не успяхме да направим и млад български отбор, което беше и моето разбиране, когато спрях отбора от участие в евротурнира.”

Дали, според Валентин Златев, Каспарс Камбала е сред споменатите от него състезатели, които тепърва ще разкриват своя потенциял ? „Каспарс Камбала е показвал достатъчно много и досега, заяви Златев. Надявам се, че оттук нататък ще бъде и още по- добър. Несъмнено той е една от големите звезди в нашия отбор.”

Валентин Златев отклони да отговоря на въпроса, дали в днешните времена е лесно да се издържат спортни отбори. Той счита, че „Тя е по- сложна тази тема.”, но обеща среща за по- дълъг разговор за спорта.