Международен баскетболен турнир за юноши, в памет на шуменския треньор Костадин Димитров, ще се състои на 22 и 23 септември в залата "Арена Шумен".

В първото издание на надпреварата ще вземат участие четири отбора - домакините от БК Шумен, Буба баскетбол (София), Актавис академия от град Лесковац, Сърбия и Адмиралс от Молдова.

Първият мач от програмата на турнира е между отборите на Буба баскетбол и Актавис академия на 22 септември от 15.30 часа.

В 17.00 часа баскетболният тим на Шумен ще представи състава си при мъжете, с който ще участва в новия сезон на българското първенство в "А" група. Половин час по-късно шуменските баскетболисти ще премерят сили с отбора на Адмиралс.

На 23 септември, от 10.00 часа, ще бъде срещата за трето място в турнира, а от 12.00 часа - двубоят за първото място.

Награждаването и закриването на турнира е от 13.30 часа. На церемонията ще бъде връчена и специална награда - "Купа на кмета".

Мемориалният турнир "Костадин Димитров" се организира от баскетболния клуб Шумен, съвместно с общината в областния град и УСШ "Хан Крум", като идеята е той да стане традиционен, с участието по-голям брой отбори, допълват организаторите. /БТА