Подготовката за Финалната четворка на Балканската лига по баскетбол тече с пълна сила в Самоков. Освен със сериозната организация, на домакините им се налага да се справят и с многото паднал сняг. Арена Самоков очаква срещите на 24-ти и 25-ти март следващата седмица.

„Засега всичко върви нормално, въпреки проблемите с времето, които имаме. Тук има половин метър сняг. Това, което зависи от нас ще бъде свършено навреме и достатъчно добре. Залата е в добро състояние и вече започна предварителната продажба на билети. Двата македонски отбора вече минаха границата и вече са в България. Очакваме вече старта на състезанието”, сподели изпълнителният директор на турнира Борислав Чилингиров.

Местният Рилски спортист остана единственият български представител в тази фаза на регионалната надпревара и ще срещне сръбския Мега Хипо Лизинг в първия полуфинал на БИБЛ. Във втория мач за място на финала ще спорят двата македонски тима Работнички Скопие и Фени Индустри Кавадарци.

В продажба бе пуснат лимитиран брой билети, а домакините отбелязват повишен интерес към двубоите от Файнъл Фор-а.

„Нека не натоварваме отбора с прекалено големи очаквания”, заяви още Чилингиров и добави: „Момчетата тренират, здрави са. Направиха два, три слаби мача, които не бяха на тяхното ниво, но мисля, че основното е, че се готвят за предстоящия форум и се надявам там да се представят добре”.