Баскетболният Рилски спортист се готви с пълни сили за утрешното дерби с Евроинс Черно море от поредния кръг на Националната лига. Двубоят е от 18 часа в Арена Самоков.

„Абсолютно се готови за този мач, защото имахме след мача с Левски поне 10 дни, които използвахме малко за почивка и за тренировки. Имаме още една тренировка довечера. До този момент всички играчи са здрави. Нормално, очаквам да победим, въпреки че този мач е с голяма психологическа тежест и за нас, но също и за Варна. Мисля, че тук в нашата зала паднаха много по-големи отбори – и ЛукОйл, и Работнички, и Левски. Надявам се да победим още един път”, заяви македонският наставник на шампиона в Балканската лига Александър Тодоров за Гонг.

„Виждам, че моите играчи са много спокойни, говорих и с капитана Груев. След всичките ни мачове, а и Финалната четворка на Балканската лига, доста неща са по-леки сега. В смисъл, че играчите си вярват повече от преди, а и Файнъл Форът беше точно преди един месец. Точно затова мисля, че утре ще се справим с напрежението. А и е нормално да има напрежение, защото само хора, които са неинтелигентни не изпитват напрежение преди важни събития”, коментира още Тодоров след сутрешната тренировка на Рилецо.