Доброто представяне на мъжкия тим през сезона и по-големият интерес на децата да третират баскетбол радват президентът на Академик Пловдив Васил Врачев.

„Специално за мъжкия отбор съм много доволен, защото ние успяхме да го сформираме в последния момент. Имахме много добро представяне, като за първа година. Надяваме се тази година отборът да се задържи. Търсим даже и нови попълнения, за да атакуваме и първото място в нашата група”, коментира Васил Врачев пред Гонг, а по повод евентуално участие в Националната баскетболна лига заяви:

„Имаше запитване от любители, от хора от града, които обичат баскетбола, за правене на отбор в НБЛ в Пловдив, но просто няма зала на този етап, която да отговаря на изискванията за първата осмица. Пропускаме тази година такива идеи. Докато за детско-юношеската школа беше една слаба година, но пък за сметка на това съм много радостен, че имаме нови попълнения, нови деца, които играят баскетбол, благодарение и на мъжкия тим, който се образува. Може би децата се запалиха по край този мъжки отбор и имаме страшно много деца. Надявам се тези деца да носят и успехи в школата.”

Врачев е категоричен, че залата е голям проблем не само за Академик, но за баскетбола като цяло в Пловдив. „Има една зала, точно до зала Академик, построена в груб вид, но свършиха парите и сега се водят някакви разбирателства, евентуално държавата да отпусне някакви пари и да се направи. Тя за около 5-6 хиляди човека мисля, че ще бъде. От Пловдивския университет казаха, че и те тези дни може би ще започват някаква зала да правят на техен имот. Ще е за около 2500 човека. Това е все в бъдеще време. Но се надяваме, че примерно, ако до догодина есента има някаква нова зала и имаме разрешение да играем в нея, едно такова участие в Лигата лесно може да се реши”, каза Васил Врачев и допълни:

„Желанието на всички, които обичат баскетбола в Пловдив е той да се развива. И заради децата. Започнахме и в друга зала да провеждаме тренировките. Надяваме се да обхванем района и около зала „Олимпиада” и дано скоро да има ефект това, което правим. Вече има и фирма, която иска специално за децата да помага.”