Успехът на Пини Гершон с националния отбор на България и сътресенията, които клубът, с който спечели три шампионски титли на Европа Макаби, явно все по-често карат баскетболната общественост в Тел Авив да се сеща за него. Времето от както настоящият ни държавен селекционер напусна Макаби, а после пое Олимпиакос, бе определено като „боледуване” от местния „Аарец”. В навечерието на старта на израелския гранд в Евролигата този сезон вестникът излезе с обширна статия посветена на грешките, които клубът допуска откакто Пини Гершон не е старши треньор.

Макаби гостува на Цибона в Загреб в първия кръг на европейската надпревара.

„Изглежда тази седмица феновете на Макаби имаха повод да са доволни за първи път от доста време, заради привличането на Маркъс Браун. Практически договорът с Браун е поредният симптом на вече двегодишното боледуване на Макаби, откакто Пини Гершон напусна. Без най-успешния си треньор, Макаби преминава през няколко кризи с различен успех. Под ръководството на Гершон клубът взе стратегически решения, повече за кадрите, отколкото тактически. Гершон и Дейвид Блат, а и Дан Шамир по-късно, опитваха да намерят мястото на всеки играч, така че да пасва на съотборниците си. Те не избираха баскетболисти, от които на всяка цена се очаква да са звезди, а предимно привличаха играчи с потенциал за развитие. Те подписаха с Антъни Паркър, Нейт Хъфман, Ариел Макдоналд и Никола Вуйчич, когато все още бяха млади и относително евтини. Добрите треньори, дори когато са скъпи, могат да спестят пари на клуба”, пише изданието и продължава по повод сегашния треньор на Макаби Тел Авив:

„Изборът на Ефи Биренбойм беше евтин, но вече струва доста на Макаби. Клубът събра най-скъпия си състав в историята, а скоро ще трябва и друго ново попълнение. ЦСКА и Панатинайкос например разбраха важността на човекът, който ръководи парада и държат на Еторе Месина и Желко Обрадович. Сега дори с Маркъс Браун, съставът на Макаби е пълен с дупки и липса на самочувствие.”