В плейофната серия между Академик Бултекс и Черно море Тича от надпреварата в НБЛ, независимо че играят вторият срещу седмия в класирането от редовния сезон, ние излизаме, за да победим и продължим напред. Това коментира изпълнителният директор на варненския клуб Борис Стоянов.

Той посочи, че оценката, която ръководството поставя за представянето на отбора до момента е добра.

"Вярвам, че момчетата ще влязат в плейофната серия с много високо самочувствие, настроение, желание и мотивация, не просто да се представят добре, но да преодолеем отбора на Академик Бултекс", заяви Стоянов.

Изпълнителният директор коментира още, че с никой друг отбор през тази година срещите на Черно море Тича не са били толкова драматични, както с Академик Бултекс.

"И домакинствата, и гостуванията винаги се решаваха в последната секунда, но за наше съжаление и трите мача завършиха с негативен за нас резултат", коментира още Борис Стоянов.

Според него това няма да попречи на отбора психологически, а напротив ще ги зареди момчетата да покажат, че е крайно време и Черно море Тича да спечели, и то повече от веднъж срещу този съперник.

"Вярвам, че ние можем да покажем срещу този съперник, че сме по-добрият отбор. Трагедии при евентуален неуспех срещу пловдивския тим няма да се правят в никакъв случай. Ние сме казали много отдавна, че идеята през тази година бе първо да го има варненския баскетбол на мъжко ниво, и второ тези момчета, които са израснали във варненската школа, да продължат да играят тук", каза Стоянов.

Първата среща от четвъртфиналите в НБЛ между Академик Бултекс и Черно море Тича е в четвъртък /27 април/ от 18:30 часа в Пловдив.

Вторият двубой от серията е в събота от 18:00 часа във Варна, а евентуален трети мач ще се играе на 2 май в Пловдив заради домакинското предимство на Академик Бултекс. /БТА