„Политиката на новото ръководство, от което аз съм част е да насочи усилията си в производството на млади баскетболисти. Балкан иска да си произвежда играчи, а не да ги купува отвън. Цели на мъжкия отбор засега няма да поставяме. Да се работи спокойно пък резултатите ще дойдат”, заяви за Гонг изпълнителният директор на Балкан Ботевград Михаил Михайлов след избора на старши треньора Петър Клечков. Михайлов ще работи и в щаба на Клечков като негов асистент.

„Всички знаят, че разговаряхме с Любо Минчев, но той ни отказа и се насочихме към специалист с опит, който да е местен и да познава обстановката в клуба. Петър Клечков отговаря на всички тези критерии. Бил е в щаба на Георги Младенов, познава момчетата, работили са заедно. Приехме си го, той си е наш кадър, така че мисля, че ще работим добре. Ролята на новия старши треньор е изключително важна, защото той ще напътства и работата с подрастващите. Набелязали сме 2-3 баскетболисти, с които се водят преговори, но не искам да споменава имена. За баскетболната общественост не е тайна, че миналия сезон Балкан се издържаше от група бизнесмени. Сега нашият президент г-н Гавалюгов води преговори с г-н Георгиев, кмета на Ботевград, който обеща, че общината ще помогне със 100 хиляди лева. Това си е едно добро рамо като за начало. Знаете имаме намерение да се построи и нова зала в Ботевград, така че мисля, че общината ще ни помогне с каквото може”, коментира още Мишо Михайлов.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.