Баскет-федерацията обсъди с хора от ръководствата на клубовете в мъжкото ни първенство и представители на полицията какви превантивни мерки да бъдат предприети, за да няма проблеми с феновете на финалите за Купата на България в Перник.

„Според мен този разговор бе навреме. Приветствам подобни мерки, като да няма свободен вход и камера да снима рисковите места в публиката. Обсъдихме и доста практически неща. Ние взимаме мерки, но трябва и феновете да откликнат”, заяви спортният директор на ЦСКА Росен Барчовски. Червените пък до момента могат да се похвалят с най-сериозна подкрепа от страна на запалянковците, но и съответно с най-много проблеми по този въпрос.

По повод поредния гаф на баскетболист собственост на ЦСКА, само че играещ в Спартак Плевен – Ед МакКантс , Росен Барчовски сподели, че състезателят е направил няколко дисциплинарни нарушения като употреба на алкохол и късно прибиране преди тренировка, и му е направено последно предупреждение за сериозна парична глоба или отстранявате от отбора.

Треньорският щаб на червените пък е притеснен от контузиите на някои от баскетболистите преди реванша от четвъртфиналите за Купата срещу Рилски спортист. Американецът Ейдриън Пледжър най-вероятно пропуска и мача в Самоков, а от травмите си още се оплакват Тиери Зиг, Тони Дечев и Тревър Харви.

Подготовката на Финалната четворка на Адриатическата лига този уикенд в зала Универсиада тече с пълна сила.