Дисциплинарно-административният съвет към Националната баскетболна лига заплаши всички клубове с лишаване от домакинство, ако до месец не отстранят дефектите на амортизираните си уреди и съоръжения. ДАС излезе със специално писмо до клубовете, което гласи: 

"Една немалка част от използваните спортни зали в страната, за провеждане на срещите от НБЛ предоставят за ползване силно амортизирани уреди и съоръжения. За съжаление, зачестиха случаите на измервателни уреди, които дефектират по време на игра, с което се прекъсва информацията за участниците, зрителите и обслужващия съдийски и секретарски апарат. 

Въпреки предупредителните санкции на БК организатори, поради различни причини - обективни и субективни дефектите на съоръженията и измервателните уреди не се отстраняват. За да се преодолеят съществуващите проблеми на всички БК, участници в НБЛ, се предоставя краен срок до 20.02.2015 г. да се отстранят всички дефекти и пропуски в оборудването на спортните зали по изискванията на Наредбата. 

В случай на неизпълнение на изискването за отстраняване на дефектите и пропуските по изискванията на Наредбата на НБЛ, клубовете ще бъдат лишени от домакинство на срещите си от НБЛ."

Съветът наложи и поредните си санкции. По доклад на дежурния представител Владимир Атанасов на срещата от НБЛ между отборите на БК Ямбол - БК Черно море Порт Варна на 17.01.2015 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

"След установена липса на треньорски лиценз от БФБаскетбол на старши треньора на БК Черно море Порт Варна Драган Баич и пропуск на дежурния представител да отнеме правото за ръководене на отбора по време на срещата, комисията на ДАС наказва, Владимир Атанасов на основание чл.75.1 от Наредбата на НБЛ и чл.39.3 от ДАП, с лишаване от длъжностни права за два кръга от НБЛ." /БТА