В зала „Универсиада” подготовката за сблъсъка България – Сърбия вече тече с пълна сила. Последният двубой на националния ни тим по баскетбол от евроквалификациите започва в 21 часа. Интересът към срещата на Пини Гершон и компания със Сърбия е огромен и се очаква залата да се напълни доста преди началото на мача. От баскетболната ни федерация вече обявиха, че вратите на „Универсиада” ще бъдат затворени след запълване на капацитета на съоръжението.

Входът е безплатен, но със специални талони, които ще бъдат раздавани през залата в часовете преди двубоя. Най-нетърпеливите фенове вече проверяват на входовете, но талоните ще се раздават малко по-късно следобед. Органите на реда също са взели мерки и около залата вече са поставени заграждения, за да могат привържениците на баскетбола да влизат спокойно в съоръжението.

Сърбите са първи в нашата група А, а България ще завърши втора в класирането дори при поражение довечера. Баскетболистите ни обаче са амбицирани както да завършат този евроквалификационен цикъл с победа, която ще им гарантира място на Евро 2009 без значение от резултатите в другите групи, така и да зарадват треньора Пини Гершон.