Левски сбъдна мечтата си и след 11 години най-после свали от върха Лукойл Академик. Левски стана шампион на България, след 81:69 в петия решителен мач от финалната серия на НБЛ. Така "сините" записаха исторически требъл, след като спечелиха и Купата на България и Балканската лига!

Празненствата започнаха още в зала „Арена Самоков” , където се игра петия мач и отборът празнува с привържениците си още на площадката. Там бяха най- масовите тържества, като след връчването на Купата , Тити и някои от играчите пяха „Ние сме шампиони” заедно с привържениците. Някои от играчите и феновете изрязаха за спомен мрежичките на кошовете. Много от привържениците се снимаха и с Купата, която бе връчена за спечеления шампионат.

Левски

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Самите баскетболисти се снимаха и в съблекалнята с Купата, но заложиха на знака с трите пръста, който показваше постигнатият требъл през изминалия сезон.

В полунощ тържествата се пренесоха в София и някъде 30 минути след полунощ шампионите се събраха в Клуб 33, където продължиха с празненствата. Там се вихриха танци, а нормално Тити Папазов пя на всички. Повечето поздрави бяха за шампионите, а те се отпуснаха и танцуваха до ранни зори. Дори Вили Вуцов бе сред танцуващите рап.

Левски

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Третото място, където продължиха тържествата за спечелената титла бе съседна дискотека, където специфичната музика се хареса на спортистите и те откараха там до ранни зори, когато мракът отстъпи място на светлината.

Днес има идея титлата да бъде показана на привържениците на Левски в зала „Универсиада” в 19 часа и 14 минути.

Левски

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров