Само два дни преди старта на директните елиминации в турнира за Купа УЛЕБ, титулярният плеймейкър на Лукойл Академик Уили Дийн ІІІ продължи договора си с българския шампион. Новината бе потвърдена за bulgarianbasket.com лично от мениджъра на американския гард Крейг МакКензи.

Според новото споразумение Дийн ще остане при „студентите” до края на шампионата в България, независимо докъде стигне отборът в европейските клубни турнири. Единствено при оферта от клуб от НБА или Евролигата контрактът може да бъде прекратен, и то ако Лукойл получи нужната компенсация. Във вторник Дийн ще изведе Академик в първа 1/16-финална среща за Купа УЛЕБ срещу латвийския Вентспилс в зала „Универсиада” в София.

Гардът, който след седмица празнува 28-я си рожден ден, е лидер в индивидуалната класация за най-много асистенции по време на мач в турнира за Купа УЛЕБ, и с всеки изминал двубой продължава да доказва класата си.

„Уили може да стреля, да пази, бърз е. Не се притеснява да скача срещу по-мощни от него играчи и да забива. Може да подава. Какво друго може да се желае от един пойнт-гард?! Няма да се изненадам, ако през следващия сезон го видим в НБА или поне в някои от грандовете на европейския баскетбол,” заяви агентът на Дийн.