Американският плеймейкър на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Уили Дийн е категоричен, че той и съотборниците му са подготвени за сблъсъка с АСК Рига днес от 18.00 часа в зала „Универсиада”. „Студентите” посрещат латвийците в 6-я кръг на турнира за Купа УЛЕБ, а в момента заемат второ място във временното класиране в своята група Н с 3 победи и 2 загуби.

„Знам, че другите играчи гледат на предстоящия мач като възможност за реванш, но за мен той е като всеки друг двубой. Да, определено срещата е много важна, защото ни дава шанс да напреднем в класирането. Би трябвало да се чувстваме добре, защото ще играем в къщи”, сподели Уили Дийн по повод настроените в тима преди срещата и добави:

„Може би това, че имаме контузени прави задачата ни малко по-трудна, но не можем да се тревожим за баскетболистите, които няма да играят. Още след предишния мач знаехме, че няма да може да използваме Донта, така че се подготвяхме за това. Рига играе доста раздвижено. Правят много капани, както видях от записите, а и от предишната среща между двата тима. Тогава ни беше тежко.”