Последното ново попълнение на Лукойл Академик Уили Дийн всъщност не е точно нов играч за „студентите”. Американският гард вече носи екипа на шампионите, преди да се раздели с тях след края на миналия сезон. След кратък престой в Полша обаче, Дийн отново е в България, и снощи дебютира отново за Лукойл, при разгромната победа над Балкан. Ето какво сподели Уили след срещата: „Чувствам се добре. Все още се опитвам да разбера какво точно иска треньорът от мен, не знам схемите на игра. Затова може би изглеждам и малко откачено на терена, тъй като все още се опитвам да се нагодя към отбора. Но иначе съм добре.”

„Треньорът ми каза, че ще ме пробва и като плеймейкър, и на другата гардова позиция. Аз се опитах да се справя като „двойка”, но предвид факта, че цяла седмица тренирах на „единица”, ми беше малко трудно да свикна. Но ми дайте още малко време, и ще вляза в час,” обеща той.

„Трябва ми малко време да усетя атмосферата. Както се видя днес, нямаше нужда аз да бележа толкова много точки. Трябва да свикна и със съотборниците си. Познавам Перо, и момчетата, които бяха тук миналата година, но има и нови, с които не съм играл, и трябва да свикна. Както казах, дайте ми време и ще се оправя,” повтори Уили Дийн.

Той не бе дълго далеч от България, но ето какво е различното от преди половин година според него:„В момента живеем на друго място, все още се ориентирам. Няма много какво да се прави, но аз си намирам занимания, като например четенето. Направи ми впечатление, че се строи много. Всичко изглежда хубаво.”

Дийн знае и за подсиления тим на Левски, и засилената конкуренция в родния баскетбол:„Всички отбори изглеждат силни. Хората говорят за рецесия, криза, но аз не я виждам в България. Наясно съм, че Левски има добър отбор, справя се добре и се радвам за тях.”

„Знаех, че Лукойл няма да играят в Еврокъп през този сезон, още в края на миналата година. Вероятно са искали да спестят малко средства. Не знам дали ще съм тук, ако догодина те участват в Европа, договорът ми е до края на сезона, и след това ще видим,” добави гардът.

„Опитваме се да поддържаме оптимизма в отбора. Знаете, че върху Лукойл винаги има сериозно напрежение, независимо дали има вече отбори, които са по-добри, от теб винаги се очаква да побеждаваш. Така че, искаме атмосферата да е добра, поддържаме се, и работим здраво,” завърши с усмивка Уили Дийн.