27-годишният американски плеймейкър Уили Дийн от вчера е в България и вече тренира с новите си съотборници в София. Баскетболистът дори се появи на трибуните в зала „Христо Ботев” на двубоя ЦСКА- Дунав от 8-я кръг на вътрешното първенство.

„Чувствам се добре. Преди няколко часа пристигнах и почти от самолета отидох на тренировка”, сподели Уили Дийн и каза още, че е избрал ЛукОйл, защото те имат силен тим, добра организация и не на последно място играят в купа УЛЕБ.

„Играл съм професионално в Гърция, Турция, Италия и Русия. Чувствам се удобно с европейския стил на игра. Харесва ми баскетболът в Европа. Това лято бях на предсезонен камп с Вашингтон в НБА”, коментира още 186-сантиметровият състезател. „Мисля, че мога да помогна на ЛукОйл Академик. Да направя играта по –лесна за другите. Вярно, че загубихме първия си мач в УЛЕБ, но във вторник имаме друг”, продължи Дийн, на който ще се разчита много не само срещу немския Артланд Драгонс следващата седмица.

„Мисля,че направих правилния избор като дойдох в България. Всички са много приятелски настроени. Преговорите с ЛукОйл бяха много скоростни. След Вашингтон тренирах и чаках възможност, а тогава се появи офертата на Академик. Играл съм срещу тях преди три години с турския ТюркТелеком”, каза още баскетболистът.

Плеймейкърът дори заяви, че София му харесва, въпреки че е студено: „Все пак не е като в Русия. Както виждате съм без палто и като ме питаха дали не ми е студено, аз просто казах, че след 2 години в Русия бихте разбрали, че никак не ми е студено тук.”

Уили Дийн добави още, че познава Прийст Лодърдейл от престоя му в ЛукОйл Академик, а Стевин Смит пък знае от годините в Русия. „Познавам няколко играчи, които са били тук и всички имат положително мнение”, завърши новият гард на българския шампион.