Старши треньорът на Рилски спортист (Самоков) Людмил Хаджисотиров е изключително щастлив, след като тимът му пречупи Левски Лукой с 89:80 (27:22, 17:23, 23:15, 22:20) точки на финала за Купата на България и грабна титлата за втори път в последните две години.

Рилски подчини Левски Лукойл за втора Купа в историята си

"Спечелихме с отборна игра, с подготовка, с вяра и с изключителен характер и сърце. Аз вярвах и бях сигурен, че ще спечелим. Момчетата са много добри баскетболисти и страхотни хора," заяви Хаджисотиров.

"Огромно благодаря на Данчо Бозов. Стисна зъби, игра с частично разкъсан менискус, с болки в коляното. Показа уникален характер, сърце, той е нашият лидер и капитан. Абсолютно заслужава да е MVP и е страхотен пример за професионализъм," допълни той.

"Напрежението е част от професионалния спорт, ние обичаме напрежението. Който играе по-добре под напрежение, той печели. Затова ние спечелихме днес," отбеляза още наставникът.

"Искам да благодаря на нашия президент Петър Георгиев, който ни осигурява уникални условия за работа. Публиката ни е страхотна тази година. Очевидно клубът се развива в много професионална насока, за което съм щастлив," завърши Хаджисотиров.

Президентът на тима Петър Георгиев също сподели емоциите си след края на двубоя. 

"Не мога да не се радвам. Две купи за две години. Не сте ме разбрали за избора на домакин. Ние бяхме готови да играем и в зала "Универсиада". За нас няма значение къде ще играем. Не обичам да има задкулисни неща. Аз съм честен човек и правя всичко за баскетбола. Не искам да си разваляме настроението на този страхотен празник. Аз 25 години давам пари за баскетбола, къде ще играем няма значение," коментира темата с финала във Велико Търново Георгиев.

"Никой не ме е питал за премии, а виждате как се раздават. Всичко ще има. Аз съм страшно доволен, страхотен колектив. Още утре бих предложил на всички момчета да останат при мен и през следващата година. Не е нормално да сменяме всички по време на сезона. При нас има някаква приемственост и така се прави баскетбол. Не може да събереш петима, дори и най-добрите. Отбор се прави месеци наред," сподели още Петър Георгиев.

"Няма празненства. От утре почваме да тренираме за следващия мач. За нас това е празник, баскетболът е празникът", завърши президентът.