Треньорът на Рилски Спортист Людмил Хаджисотиров посочи колективът за спечелването на Купата на България. Той засипа с похвали тима и посочи, че селекцията, която са направили в Самоков е на високо ниво.

Антон Узунов
60 снимки

„На първо място искам да благодаря на играчите, които полагат големи усилия, на щабът, с който работим. Всички смятам, че допринасят с много и сме в добър синхрон. Естествено на ръководството, на инж. Петър Георгиев, който ни предоставя отлични условия в това време. Това си е лукс и оазис. Всички треньори се водят от спортно-техническите качества на играчите, но вече се набляга и на чисто човешките. С българските баскетболисти е по-лесно, защото се познаваме. Привлякохме Павлин Иванов, Алекс Василев, Ники Георгиев. Много добра работа върши капитана Златин Георгиев и работи така, че нещата да се вършат добре, да има дух и да има забавление. Беше важно да запазим Брендън Браун. Имаше хора, които се съмняваха дали може да ни доведе до титли и купи. Това, за което сме водили спорове за чужденците, които привличаме е, че отборите привличат опитни играчи. Сега привлякохме новобранци, които вкараха класа и помага на колектива“, заяви Хаджисотиров.

„Не искам да пропускам нито един играч. Всички момчета допринасят с работата и професионализма си. Коментирал съм с ръководството – какво по-хубаво е да привлечеш българин, който има качествата на чужденец. Дадоха много добри резултати и дай Боже така да продължаваме“, добави още той.

Yulian Todorov/ LAP.bg
18 снимки

„Мисля, че сме в добър ритъм. Да, Парма Перм е много високо ниво. Високо ръстов ,целият щаб е от литовци. Имат много литовци, сърби, руснаци и американски гард. Капитанът Златин Георгиев е играл на всички позиции и ще се справи с липсващите ни баскетболисти. Това е шанс за нас да си премерим силите. Ще се борим и играем много здраво. В един мач всякакви неща могат да се случат. Каквото зависи от нас, ще го направим. Всички се надяваме и всеки трябва да мечтае. Би било страхотно за българския баскетбол. Беше супер, че два отбора се класираха за тази фаза, а след това беше гарнирано и класирането на националния отбор. Дай Боже и двата отбора да продължат в следващия кръг“, каза треньорът на Рилски Спортист.

„Разликата във финалите не я очаквахме, но в момента играем най-добрия баскетбол. Левски Лукойл и Балкан имат много добри играчи, но бяхме по-добри. Няма да има отпускане. Моята цел преди сезона е да спечелим титлата. Дали ще се случи, не се знае. Започва най-трудната част от сезона и най-големите предизвикателства са пред нас. Пълна мобилизация. След два дни играем с Ямбол, а след още толкова с Балкан и после с Парма Перм. Цикълът е сгъстен. Смятам, че всички се развихме от началото на сезона. Всяко нещо си дава резултат“, каза Хаджисотиров.