Ученическите школи на баскетболните Левски и Буба се обединяват. Двата клуба ще подпишат договор за сътрудничество, за да разширят своята мрежа в столичните училища. Левски ще подпомогне Буба с материално обезпечаване, с подготовка на кадри и своята програма. Общата школа вече влезе в 21-о столични училища, където има баскетболни групи от 1 до 4-ти клас.

„За нас това е още една крачка напред. Когато „Велдер Груп” стана спонсор на Левски обявихме, че една от приоритетните ни цели е развитието на детско-юношеската школа. Не спираме да работим в тази посока и вече имаме добри резултат”, заяви президентът на „сините” Иван Джиджев.

Този уикенд Ратко Йоксич и Ивайло Равуцов ще участват в семинар в Габрово, в който ще направят четири съвместни тренировки с треньорите от школата на Чардафон. Както е известно от началото на сезона и габровският тим сключи споразумение с Левски за съвместна дейност.

Коледният турнир за баскетболистите от школите на Левски ще се проведе на 18 декември в зала Универсиада. В него ще участват 12-те най-добри отбора.