Продължава подготовката за финалната четворка на Еврохолд Балканска баскетболна лига, като всички отбори вече са на линия в Самоков.

Още в неделя пристигнаха македонските отбори - Фени Идъстрис и Фершпед Работнички. Баскетболистите на Фени демонстрираха най-голям респект към предстоящото събитие, като веднага след настаняването си се отправиха към Арена Самоков за вечерна тренировка, която продължи до полунощ.

Днес в 9:15 часа сутринта в хотел „Ела” в Боровец пристигна и отборът на Мега Хипо Лизинг от Сърбия, който започнаха своята подготовка с разбор на мачове на своите съперници, чийто срещи изгледаха на ДиВиДи.

Във вторник от 12:30 часа ще бъде първата работна пресконференция, на която треньорите на четирите отбора от Файнъл Фор заедно със своите капитани, ще споделят очакванията си от предстоящите срещи.

Пресконференцията ще се проведе в конферентната зала на хотел „Ела” в Боровец. Отново там, но в сряда от 13:00 часа ще се проведе и обещаната от председателя на надзорния съвет на Еврохолд България Асен Христов и Спортния директор на Еврохолд балканска баскетболна Лига Шай Шрикс пресконференция, която ще осветли с подробности бъдещето на турнира.

На срещата ще присъства Коста Илиев, спортен директор ФИБА Европа, както и президентите на баскетболните федерации на Сърбия, Македония, Турция, Гърция, Румъния и Израел.