Баскетболният отбор на Берое записа убедителна победа като домакин над тима на Спартак Плевен със 104:64, в мач от 23-ия кръг на НБЛ. С днешния успех, който бе 9 през сезона, „зелено-белите” се утвърдиха на шестата позиция с баланс 9-12. Тимът на Спартак пък продължава да е без победа от началото на кампанията.

Домакините от Берое буквално убиха интригата още в началните минути на срещата. След като стартираха със серия от 8:0, в края на първата част преднината им вече бе 16 точки при 27:11. Агресивната защита и отличното нападение на „зелено-белите” тотално прекърши плевенчани, които на полувреме изоставаха вече с 30 точки – 55:25.

Доминацията на домакините очаквано продължи и след почивката, като играчите на Любомир Минчев буквално се забавляваха на терена. До края на двубоя разликата достигна впечатляващите 40 точки, като крайният резултат бе оформен при 104:64.

За Берое двама състезатели завършиха с „дабъл-дабъл”. Сръбският център на заралии Милан Маркович записа рекордните за него през сезона 22 точки и 11 борби. Страхотен мач изигра и Тихомир Желев, който се отчете с 21 пункта и 10 асистенции. Най-впечатляващото бе това, че Желев завърши със 100-процентов актив от далечна дистанция, реализирайки 7 от 7 тройки. С двуцифрен точков актив завършиха още капитана на тима Мартин Раднев и Тенчо Тенчов със съответно по 15 и 11 точки.

За гостите от Плевен с 15 пункта завърши Станислав Ваклинов, а 12 плюс 9 борби добави Милен Захариев.

В следващия кръг Берое приема лидера в класирането – Лукойл Академик. Срещата е на 4 април (събота) от 18:00 часа в общинската зала „Стара Загора”.