В много интересен и оспорван двубой Берое 07 успя да победи с 75-74 като гост Славия в първи четвъртфинален мач от турнира за Купата на България. Старозагорки стигнаха много трудно до успеха, който също толкова щеше да приляга и на момичетата на Славия. Двата отбора се бориха за победата през цялото време, но в края късмета се усмихна на беройки и те взеха преднина преди втория мач в Стара Загора, пише bulgarianbasket.com.

Пет състезателки на гостите завършиха с двуцифрен точков актив, като най-резултатна стана Мария Желязкова с 13 точки, включително и четири тройки. 12 добави Петя Джамбазка, а 11 и 10 борби Златина Калоферова. Ралица Нанева и Доли Цанкова вкараха по 10 точки, като Цанкова направи добро включване и беше с голям принос за успеха в края.

Най-резултатна за домакините, а и в мача стана Стефка Николова с 25 точки, а 21 добави Албена Бачкова. Дебют за отбора направи Радостина Славова, която завърши с 11 точки и 9 борби.

Двата отбора ще се срещнат отново само след два дни. Срещата този път ще се играе в Стара Загора, а след днешният успех основен фаворит за продължаване на полуфинал е Берое 07.