Труден мач реванш очакват утре срещу ОКК Београд в лагера на Евроинс Черно море. Четвъртфиналният двубой в Еврохолд Балканската лига е с начален час 17,30 и се играе в зала “Конгресна” в ДКС във Варна.

"Авансът от пет точки от първия мач е малък и ето защо най-малкото отпускане може да доведе до неприятности", коментира на пресконференция днес заместник председателят на варненци Симеон Варчев.

Той разкри, че при евентуално класиране на Евроинс Черно море за финалната четворка, шансът тя да се проведе морската столица е само при класиране и на Рилски спортист, който играе с Левски. При победа на “сините”, финалната четворка най-вероятно ще се играе в София.

"Направихме първата крачка в към класиране за финалната четворка след победата ни в първия мач като гости. Начинът, по който играхме, ни дава оптимизъм за реванша", коментира наставникът на варненския тим Даниел Димитров.

"ОКК Београд имаше тежък мач срещу Металац за попълване на финалната осмица в сръбското първенство и загуби. На практика мачът им срещу нас е последен шанс за отбора да продължи участието си в някаква надпревара и по тази причина срещата ще е трудна", коментира още специалистът.

С изключение на Димитър Мираковски, който е провел до днес едно занимание и е на обезболяващи инжекции, всички останали са здрави. "Васил Кьосев е 100 процента здрав и постепенно влиза в ритъм", каза Димитров.

Пристигналият на проби в Евроинс Черно море брат на боснеския център Игор Бакович - Борис ще тренира известно време с отбора, преди спортно-техническият щаб да вземе решение относно неговото бъдеще. "Борис е висок 211 сантиметра, ще го наблюдаваме и преценим за евентуално привличане за следващия сезон", каза Симеон Варчев.