Трима български баскетболисти намериха място сред най-добрите след края на евроквалификациите снощи. Националният ни отбор се класира за шампионата на Стария континент догодина в Полша, въпреки поражението от Сърбия в зала „Универсиада”.

Капитанът Тодор Стойков, който показа страхотен характер срещу сърбите, завърши с уникален процент от наказателната линия – 92.3 като е изпуснал само 2 от 26 фаула в 8 мача. Стойков остана 11-ти сред реализаторите, но натурализираният американец Ибрахим Джабер е 6-ти с 16.0 точки средно на мач, а Деян Иванов е 8-ми с 15.9 точки.

Плеймейкърът Джабер, който също се представи на ниво снощи пък е 5-ти в класацията за стрелба от средно разстояние, а Деян Иванов - 6-ти по процент стрелба от тройката. Деян е и втори в крайното подреждане за най-много овладени борби в нападение - със средно 4.1 на мач и е 7-ми общо при борците със 7.0 на мач.

При подавачите Филип Виденов е 4-ти с 24 асистенции за 6 мача, а Иби Джабер е 11-ти.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.