Трима от младите баскетболисти на варненския Черно море ще трябва да избират дали да отидат на абитуриентския си бал или да помогнат на съотборниците си в петия сблъсък с Левски от полуфиналната серия в мъжкото ни първенство. Александър Янев, Васил Кьосев и Тихомир Желев завършват средното си образование и на 23-ти е балът им, но на 24-ти е решителният пети сблъсък със „сините” в София. Двубоят е от 17 часа в неделя в зала „Христо Ботев”.

„Сблъскваме се с проблема, че имаме трима абитуриенти – Александър Янев, Васил Кьосев и Тихомир Желев, които на 23-ти май имат бал. Не знам какво ще правим, това е един път в живота. Сега ще го мислим. Ние ще имаме нужда от тях и сега тепърва ще мислим по проблема. Едно е сигурно, ние в петък пътуваме, а после ще тренираме в София, да видим какво имаме да коригираме”, сподели треньорът на Черно море Даниел Димитров пред Гонг след като тимът му изравни серията на 2-2 победи.

Димитров заяви още, че ще настоява пред ръководството на клуба да се организира един автобус с привърженици на отбора, които да подкрепят Черно море по време на петата среща с Левски.