Подготовката за новия сезон започна отборът на Тони 7, съобщава официалният сайт на клуба. Момичетата се събраха и проведоха първото си занимание под ръководството на Ивайло Христов и в присъствието на новия изпълнителен директор Мариела Тошкова. До края на тази седмица ще се тренира веднъж на ден, а след това започват и двуразови тренировки.

Подготовката на отбора ще се проведе в Сливен. За целта ще бъде използвана базата в града, която е една от най-добрите в България. Тренировките ще се водят на стадиона, във фитнеса, в залата, а понякога и в Балкана. Целта пред отбора ще бъде класиране в новосформираната лига при жените. Тони 7, НСА, Славия и Миньор ще спорят за две места. Първият мач на отбора е 9 октомври срещу НСА.

Занимания с Тони 7 започнаха и новото попълнение Моника Тодорова и Гергана Колева, която бе в тима и миналия сезон. Колева изчаква оферти от чужбина, но ако не получи задоволително предложение ще играе в Сливен. Тя изигра 9 мача за Тони 7 през миналия сезон и записа средни показатели от 23.11 точки и 4.67 борби.

18-годишната Тодорова пък идва от отбора на Рилски спортист. Миналия сезон тя игра общо в 14 мача на тима от лигата за девойки и финалите на държавното първенство. В тях тя записа средно по 5.64 точки и 2.71 борби.

Трето ново попълнение в отбора ще е Памела Дечева. Тя трябва да се присъедини към останалите момичета в края на тази или началото на другата седмица, тъй като има вариант за участие на камп в чужбина. 17-годишната Дечева бе част от отбора на Тони 7 на финалите за кадетки през миналото първенство, където бе с голям принос за спечелването на сребърните медали. В 7 мача тя записа средно по 20.29 точки и 6 борби.

В момента се водят преговори и с две опитни състезателки и се очаква следващата седмица да има резултат от тях. Те трябва да подсилят отбора, чиято цел ще е класиране за лигата при жените.

От основата на отбора девойки старша възраст Виктория Стойчева, Памела Дечева, Радостина Рашева и Деница Минчева ще се очаква израстване през сезона при жените, а в края на финалите на първенството за подрастващи ще се гони и добро представяне - поне влизане в тройката.

Капитан на женския отбор и през новия сезон ще бъде възпитаничката на сливенската школа - 17-годишната Виктория Стойчева.