Треньорското звено на баскетболния ЛУКойл Нефтохимик усилено работи по лятната селекция. Договорът на старши треньора Петко Маринов изтече в края на май, но по всичко личи, че той ще остане в отбора и през новия сезон, след като вече се оглежда за нови попълнения. Такива със сигурност ще има и по всяка вероятност някои от новите момичета ще са чужденки. Gong.bg научи, че в плановете на старшията Маринов влизат два центъра – по един от Австралия и Босна, както и гард от Сърбия. Имена все още не се посочват.

За сметка на това контрактите на редица момичета от миналия сезона изтекоха. Очаква се клубната управа да се събере в близките дни, за да реши на кои да бъдат подновени договорите. Зоя Станоева, Катя Кордова, Елена Петрова, Радостина Славова, Анна Соколан, Дион Браун и Камелия Михалкова са имената на момичетата, които ще трябва да чакат в скоро време да чуят дали и през следващия сезон ще играят за бургаския ЛУКойл Нефтохимик.

“Дион Браун е дала съгласието си да остане, но само ако отборът играе в Европа” - разкри Петко Маринов. И през следващия сезон като основни претенденти за първото място най-вероятно ще бъдат столичният ЦСКА и ЛУКойл Нефтохимик. В тази връзка бургаският специалист заяви: “ЦСКА подготвя един супертим. Привличат се само класни състезателки, което говори за много големи амбиции в ръководството на отбора. Ще се опитаме да отговорим адекватно на ситуацията, но всичко зависи от шефовете. Тези дни ще се съберем, за да преценим дали ще участваме в евротурнирите”.

Бургазлийки ще стартират своята лятна подготовка през август.