Трети тим от България може да влезе в Балканската лига по баскетбол. Спортният директор на новосформираното състезание Шай Щрикс потвърди, че има вероятност още един отбор от българското първенство след Левски София и Евроинс Черно море да вземе участие в дебютния сезон на надпреварата.

Голям е шансът и гръцкият ПАОК да бъде част от Балканската лига.

„Информацията, която получихме е, че е ПАОК най-вероятно ще играе в Лигата. Още няма решение за втория тим от Гърция. Колкото до македонския Струмица -те имат проблеми със стария спонсор и се опитват да намерят нов. Говорих с представители на местната федерация и заедно решихме да им дадем отсрочка. Вижда се, че ръководството на Струмица прави всичко възможно да намери нов спонсор. Хората са честни с нас и ни дават непрекъснато информация, затова заслужават този шанс. Ако не се получи обаче, това не означава, че вместо Струмица ще влезе друг отбор от Македония, защото те получиха уайлд-кард. Ако има нов отбор, то ще трябва първо да го проверим”, коментира Щрикс.

„Другата новина е, че е много вероятно да имаме трети тим от България. Както изглежда ще участват три отбора от България, 3 от Сърбия, 2 от Румъния, 3 от Македония и един от Гърция. Колкото до основния ни спонсор, до две седмици трябва да приключим този въпрос и до 10-ти август може да го обявим”, добави спортният директор на БИБЛ Шай Щрикс.