Македонският наставник на българския Рилски спортист Александър Тодоров е най-сериозният кандидат за нов национален селекционер на родината си, пише местната преса. Тодоров, който има и български паспорт, преди време пък заяви, че би приел оферта да води българския държавен състав, но не би участвал в конкурс за поста. Името на треньора на шампиона от Балканската лига е сред най-спряганите за наследник на Йовица Арсич начело на Македония, който подаде оставка след Европейското първенство в Полша, съобщава вестник „Нова Македония”.

Между кандидатите за овакантения селекторски пост са още – друг познат в България специалист и бивш треньор на ЛукОйл Академик Марин Докузовски, Емил Райкович, Мариян Лазовски и Боби Митев.

„Трябва да призная, че досега не съм имал никакви разговори с ръководството на федерацията. Знам само, че не бил приел да участвам в конкурс, а ако се стигне до директни преговори, първо ще трябва да чуя идеите на централата. Това се отнася най-вече за обявеното отказване от националния на някои от титулярите”, коментира Тодоров.

Неотдавна президентът на Македонската федерация Даниел Димевски посети Самоков, за да наблюдава турнира "45 години Самел" и разговаря с Александър Тодоров.