Вяра в шансовете на Лукойл Академик в турнира Еврокъп демонстрира старши треньорът на шампионите Оливер Костич. Сърбинът и състезателите му заминаха тази сутрин за Израел, където утре вечер ще гостуват на Апоел Йерусалим в първия си мач от груповата фаза на престижната надпревара.

„За нас най-важното е да сме в пълен състав и да сме здрави. Това е първото условие за успех. От събота, като дойде Филип, имаме 3-4 дни да се подготвим заедно. За нас е най-важно да дадем максимума от себе си на предстоящия мач, а ако това е достатъчно за победата, ще е супер”, коментира Оливер Костич.

„Апоел Йерусалим изигра първия си мач в първенството в неделя и загуби като домакин. Това показва, че и те имат слабости, включително и на домакински терен, където играят традиционно силно. Всъщност след загуба един отбор показва някаква реакция, така че това може би не е добре за нас. Но ние гледаме да се занимаваме най-вече с нашата игра и доколко ще можем да направим добър баланс между защита и нападение. Ако играем през всичките 40 минути така, както ние искаме, мисля, че имаме добре шансове за победа”, заяви още сръбският специалист.

„Както казах за мен най-важно е всички да са здрави. Да, не всички са в най-добрата си форма, защото някои се връщат от контузии, но всички са много мотивирани. Може да се каже, че всички са здрави в момента и се надявам да изиграем един добър мач. Рано е да се дават каквито и да било прогнози за това, което ще се случва в групата. Ще се играят 10 мача. Моята прогноза е, че чак след 5-6 мача, ще може да се направи някаква прогноза. Историята показва, че и големите имена имат добри и лоши периоди. Знаем, че има фаворити в нашата група, но ние ще вървим крачка по крачка и се надяваме с една добра игра да успеем да се преборим за следващата фаза”, завърши наставникът на „студентите” Оливер Костич.