Старши треньорът на немския Артланд Драгонс, който утре от 18:00 часа ще се изправи срещу Лукойл Академик във втория кръг на Купа УЛЕБ, Кристофър Флеминг заяви, че той и играчите му очакват с нетърпение първото си гостуване в надпреварата и подхождат с уважение към българския съперник.

Немците пристигнаха като втори във временното класиране на вътрешното със 7 победи и 1 загуби. Драгонс победиха и в първия си мач в Купа УЛЕБ срещу По Ортез с 85:74 точки, а най-резултатен бе 191-сантиметровият гард Ламонт Макинтош, който вкара 14 точки. В състава има 9 американци, какъвто е и самият наставник Флеминг:

- Гледал съм Лукойл в последните години по телевизията, по сателита. Знам за традицията на този клуб - имат пет поредни титли. Знам, че в предишните години успяваха да преминат групата си в УЛЕБ. И аз, и играчите ми знаят това. Щастливи сме, че сме тук в първия ни мач като гост в УЛЕБ. Сигурни сме в собствения си тим, но със сигурност ще се изправим срещу сериозен опонент. Чакаме мача с нетърпение.

- Треньорът на Лукойл – Желко Лукаич, че може би в момента сте най-добрият немски отбор?

- Ами не знам. Играем добре в последните седмици. Още е рано да се каже. Надявам се, че ще играем важна роля в края на шампионата.

- Кой от играчите на Академик определяте като най-силното им оръжие?

- Трудно е да каже. Лукойл има талантлив тим. Очевидно всички познават капитана Стойков. Донта Смит е добър играч. Познавам го от Щатите. И Уили Дийн също. Ще прибавя Стефанов, а да не забравяме и Перо Антич, който е може би най-добрият нападател в момента. Определено Академик е добре балансиран тим и много опасен в нападение.


Сръбският наставник на „студентите” Желко Лукаич пък заяви, че немският Артланд Драгонс е фантастичен отбор, който има отлични реализатори и центрове. Специалистът ще разчита много на новото попълнение – американският плеймейкър Уили Дийн, който се включи на ниво във вечерното занимание на отбора. Бразилецът Мурило да Роса също е на 100% възстановен и тренира наравно с останалите. 18-годишният Митко Филипов изгледа тренировката от трибуните заради травмата, която го тормози.

„Искам дисциплина и концентрация. Със силна защита и голямо желание можем да успеем. Трябва да покажем сърцата и борбена игра. Уили Дийн е качествен баскетболист, добър технически. Трябва време да се приспособи към нас. Това е важно, още повече след проблемите с Димитър Филипов. Но това е положението. Мисля, че със сърце ще успеем”, коментира Лукаич.