„Ще се опитам да бъда реалист. Какво имам предвид? Като победим Левски Лукойл, смятам, че това е подвиг. Също така смятам, че подвиг би било и отиването на отбора от Пловдив на финал. Мисля, че сме по-класен отбор, имаме качествени играчи и всичко друго, освен отиването ни на финал, би било изненада”, коментира старши треньорът на Балкан Небойша Видич след третия успех над Академик Бултекс 99 и класирането за финала в Националната баскетболна лига.

Балкан победи със 102:91 точки в четвъртия мач и спечели полуфиналната серия с 3:1 успеха.

В другата полуфинална серия Левски Лукойл води на Рилски спортист с 2:1 победи. Тази вечер от 18.30 часа е четвъртият двубой в "Арена Самоков".

„Това обаче съвсем не означава, че сме играли срещу слаб отбор. Точно обратното, те са доста добър тим, с прекрасни стрелци като Митко Димитров и Бачев, които играха отлично през цялата серия, а не само в една среща, т.е. не е случайно. Често сменят  защитата, като цяло играят на ръба на фаула. И смятам, че са изключително неудобен съперник. Не ни беше лесно, но все пак резултатът от серията - 3-1 победи, отразява реалността”, добави още Видич.

„Атмосферата в залата беше страхотна.Радостен съм, защото хората тук заслужават да гледат добър баскетбол. Искам да бъдат в залата не само срещу Левски Лукойл, защото те наистина са шестият ни играч. Това е клише, но е точно така. Те чувстват играта и баскетбола и ни дават подкрепата си. Много е хубаво да бъда треньор тук”, категоричен бе Небойша Видич.

Балкан се класира за финала в НБЛ

Асен Николов

източник: LAP.bg

 „Още в първата част се появи проблем, когато се контузи Умипиг и не можахме да го използваме до края на срещата. Що се отнася за цялата серия, със сигурност имаше известна доза драматизъм. Имахме възможност да спечелим и първия мач, и тогава при 2-0 за нас щеше да е още по-драматично. В крайна сметка има закономерност в баскетбола, поздравявам отбора на Балкан. Смятам, че извършиха много работа и играчите, и ръководството на клуба и закономерно се класираха за финал”, заяви старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов и добави:

„Нямаме предпочитания за съперник в мача за бронзовите медали, който повече заслужава от другата полуфинална серия, ще отиде на финал. Ние ще се срещнем с другия тим. Няма да се откажем от малкия финал и ще хвърлим всички усилия, тъй като клубът ни за първи път е във финалната четворка и и важно как ще си представим.”