Старши треньорът на Балкан Ботевград Петър Клечков заяви след загубата от Левски, че се е случило точно това, което е очаквал преди срещата.

„Точно от това се опасявах. Опасявах се отборът на Левски да не се разиграе точно срещу нас, след тези три-четири слаби мача. Изкараха си го на нас след тези загуби, които направиха в Балканската лига.”

„Мисля, че Левски спечели мача в първите десет минути и основно в борбата под коша. Те имат 47 борби, а ние 19. Това не мога да си го обясня. Определено борбата под коша беше най-слабото ни място. Когато ти вземат 40 борби, а ти вземеш 20, няма как да направиш бърза атака и да противодействаш на другия отбор. Няма шанс”, коментира Клечков.

„Нямам никакви претенции към съдийството. Въпреки всичко момчетата се бориха. От минус 20 стигнахме до 8 точки, но не успяхме. Може би и аз съм допуснал грешка някъде. Ще гледаме мача и ще преценим.”

„В следващия мач срещу Лукойл, който са шампиони и са по-добри от Левски, излизаме, дори и да загубим, но да го направим с достойнство”, сподели още специалистът.