„Доволни сме само от победата. Иначе не съм доволен въобще“, заяви старши треньорът на Балкан Небойша Видич след победата с 81:77 точки над Левски Лукойл в третия мач от финалната серия в родното баскетболно първенство.

„Показахме много добър баскетбол за 25 минути, водехме с 22-23 точки, но след това започнахме да играем недопустимо. Ако искаме да станем шампиони, трябва да отговорим на тяхната агресивност и не трябва да допускаме такива спадове“, коментира още Видич след като тимът му изпусна сериозен аванс и мачът бе решен в самия край.

Балкан пропиля голям аванс, но измъкна инфарктно третия мач с Левски

„Мисля, че в течение на 25 минути играхме много силно. Първо на първо, играем срещу силен съперник. Те имат гордост, конкурентоспособни са със сигурност. Това е една от причините, поради които успяха да изравнят резултата.”

„Колкото до нещото, което не мога да контролирам – ще говоря, когато изгледам отново видеото. Все пак смятам, че част от този обрат не беше коректен. Някои неща бяха извън правилата на баскетбола. Това е моето мнение, но не желая да соча с пръст никого.”

„Както казах на моите играчи – има само едно хубаво нещо след такава победа. Така ще разберем, че играем срещу опасен съперник, който определено може да ни даде отпор. В сряда вечер Левски ще се бори по същия начин.”

„Говорим за нещо, което не е типично само за Балканите или за двубой между Балкан и Левски. Когато играеш финал до 3 победи, енергията определя победителя. В тениса също го има – някой печели първия сет с 6:0, а после губи срещата. Сега е същото, когато трябва да решим всичко в 5 мача. Ще направим всичко възможно да приключим сезона тук, да зарадваме хората в Ботевград. Просто би ми харесало, ако ние заслужим на терена да спечелим титлата, да ни бъде позволено да го сторим. Само ако го заслужаваме. Това искам, така е справедливо.”

„Организацията на Балкан като клуб, с хората, които бяха днес тук – не знам колко дойдоха по трибуните… Поправете ме, ако бъркам, но някъде другаде да сте виждали толкова много публика? Смятам, че отборът на Балкан заслужава титлата. Може би и през миналия сезон бяхме конкурентни, но през този вдигнахме нивото си с много неща. Вярвам, че заслужаваме да триумфираме”, заяви Видич.