"Във втория мач в Пловдив, който загубихме, наистина не играхме добре. За третата среща направихме известни корекции в действията си. Момчетата имаха енергия и желание и мисля, че това се видя тази вечер на паркета. Надявам се да съумеем да се възстановим за четвъртия мач, който е само след два дни. Затова и правех чести смени. Надявам се да сме достатъчно свежи, тъй като имаме лош опит между първия и втория мач в Пловдив. Така че се надявам отново да покажем истинското си лице", коментира старши треньорът на баскетболния Балкан Небойша Видич след победата с 97:74 точки над Академик Бултекс 99.

Балкан вече има аванс от 2:1 победи в полуфиналната серия в Националната баскетболна лига.

Още от отзивите след двубоя в Ботевград:

Асен Николов (старши треньор на Академик Бултекс 99):
"Допуснахме много технически грешки. Трудно ни вървеше постепенното нападение, а в същото време не можахме да си вземем борбата под нашия кош, за да тръгнем на бърза атака. Съответно позволихме на Балкан да направи всичко това и то се оказа решаващо в този мач.
За следващата среща и двата отбора ще търсят слабите си страни. Но като цяло и двата отбора едва ли ще се изненадаме с нещо в четвъртия мач. По-скоро мотивацията и решенията в самия мач ще окажат влияние."

Павел Иванов (Балкан):
"Днес целият ни отбор имаше ден, имахме настроение. Бяхме фокусирани върху задачите, над които работихме последните два дни. Смятам, че получихме много добри указания, успяхме да ги изпълним и резултатът го показва. Предстои ни още един мач пред нашата публика, надявам се залата пак да е пълна и да ни подкрепя. Видя се, че емоцията на феновете се прехвърля и върху нас и ни придава допълнителна енергия. Много се надявам да спечелим и четвъртия мач и да не пътуваме отново до Пловдив."

Мартин Дурчев (Академик Бултекс 99):
"Много труден мач за нас. Поздравявам отбора на Балкан. Перфектна тактическа работа от тяхна страна. Изразходвахме доста сили срещу тяхната много добра защита, и съответно излязохме от ритъм в нападение. Именно оттам ни дойдоха трудностите и не успяхме да се закачим в мача, заслугата, за което е изцяло на отбора на Балкан. Убедени сме, обаче, че в неделя няма да бъде същото. Излизаме за победа, за да пратим серията в Пловдив, където да имаме предимство. Защото пред тази прекрасна публика в Ботевград се играе много трудно."