Наставникът на баскетболния Балкан Ботевград Небойша Видич заяви след триумфа с шампионската титла, че е изиграл последния си мач в Националната баскетболна лига. След 90:75 над Левски Лукойл в мач №4 от финалната серия сърбинът изказа горещи благодарности към играчите и феновете на тима, който води от март 2016-а насам.

"Разбира се, че съм щастлив. Това бе много труден сезон. Случиха ни се много хубави и много лоши неща през годината. В началото на сезона не знаех дали отборът ми има достатъчно талант и класа. Но играчите бяха готови да слушат и да тренират. Това са хора с изключителен състезателен дух”, коментира 46-годишният специалист.

„Това е последният ми мач в Балкан. Надявам се да се върна един ден, но много неща трябва да се променят в България. Надявам се да съм спомогнал, за да се направи крачка в правилната посока. Ние играем най-добрия баскетбол в България и съм изключително щастлив за момчетата в отбора. Но съм най-щастлив заради хората в Ботевград. Никъде другаде феновете не съпреживяват така с отбора. Не е лесно да се работи в Ботевград, но отново искам да благодаря на играчите си, които затвориха устите на всички критици", добави Видич.