Старши треньорът на израелския Апоел Йерусалим Брад Грийнбърг заяви, че тимът му ще е нащрек за евентуални изненади от страна на Лукойл Академик, заради смяната на треньора на шампионите. Апоел гостува на Лукойл в 6-я кръг на турнира Еврокъп. Двубоят е от 18 часа в Арена Армеец, като входът е свободен. Израелците са трети във временното класиране в групата с 3 победи и 2 загуби, а Лукойл е пети с един успех от пет мача. В състава на израелците е и един от най-известните местни състезатели Лиор Елиаху, който беше привлечен преди няколко дни.

„Надявам се да спечелим. Изиграхме много тежък мач срещу Лукойл в Йерусалим. Имахме и късмет, за да стигнем до победата. Определено уважаваме съперника. Имат добри състезатели, които са трудни за пазене. Ще трябва да играем много добре довечера, за да спечелим”, коментира още Брад Грийнбърг.

Бяхте ли изненадан от някои от загубите на Лукойл?

Ами знаете ли, аз уважавам много всички отбори в нашата група в Еврокъп, затова резултатите не ме изненадаха. Всички отбори са добри и имат добри треньори. Имаше доста оспорвани срещи, както и при нашите две загуби. Определено всички мачове са трудни и всеки отбор може да спечели, защото понякога нещата опират до една атака.

Мачът в Йерусалим срещу Лукойл също беше много тежък за вас? Какво според вас ви помогна, за да спечелите накрая?

Те определено свършиха много добра работа през първото полувреме що се отнася до борбите в нападение. През второто полувреме обаче ние бяхме по-добри в борбата под коша. Също така в края на второто полувреме свършихме малко по-добра работа в опазването на някои от техните играчи. Това е много важно, защото Уайт е много труден играч за пазене, особено когато има доста комбинации за него. Ако не опазиш техните най-добри играчи, определено си загазил.

Лукойл има нов треньор. Очаквате ли играта на Лукойл да се промени като цяло или не може да има чак толкова много промени?

Ами, очакваме някои промени, но не знам какви ще са. Знаем, че най-вероятно някои неща ще са малко по-различни, но трудно се правят много промени за кратко време. Знам, че новият треньор е с отбора около 10 дни и е трудно да направиш кой знае какви промени за толкова кратко време. Затова мисля, че играта ще е подобна на това, което се случи по-рано, но също така знаем, че може да има някои подводни камъни. Ще трябва да се приспособим.

Имате нов играч, виждаме го тук. Може ли да се каже, че вашата цел е задължително излизане от групата?

Това е целта на всеки тим и ние не сме по-различни. Но, да, това е целта ни. Знаем, че трябва да спечелим мачове навън, за да я постигнем. Всеки мач е важен. Засега сме на трето място, но водим само с една победа на някои отбори, така че всеки мач е важен.

С вас е Лиор Елиаху. Той не игра в последния ви мач в Израел, а сега готов ли е за срещата довечера?

Да, той ще играе довечера. Не знам колко, но ще играе. Засега има само няколко тренировки с отбора и все още се приспособява, но довечера ще се появи на терена със сигурност.