Ръководството на Академик Бултекс 99 изрази пълната си подкрепа към Асен Николов. Старши треньорът подаде оставка след загубата от Блокотехна снощи в Балканската лига, но тя бе категорично отхвърлена.

"Смятам, че е нормално след негативната серия от пет поредни загуби в НБЛ и Балканската лига да поема своята отговорност", каза Асен Николов.

Клубният президент Васил Врачев обаче заяви, че наставникът ще продължи да води отбора и няма място за драми и трагедии.

"Дори да не спечелим нито една победа до края на сезона, Асен Николов е непоклатим на поста си и ние твърдо заставаме зад него", каза Врачев.

"Този човек е с огромен принос Пловдив отново да има елитен мъжки баскетбол. А и не е станало нищо трагично - загубихме от двата най-добри отбора в НБЛ и от двата най-добри отбора в Балканската лига. Никой не е поставял цели за медали в двете надпревари. Вярно е, че в началото на сезона направихме 6 поредни победи, които вдигнаха очакванията на всички, но това са реалностите и ние трябва да ги приемем и да не вкарваме допълнително напрежение в тима. За смяна на Николов и дума не може да става", категоричен бе Васил Врачев.

Тази сутрин той проведе среща и с играчите от отбора, на която ги уведоми за подадената и неприета оставка на Асен Николов.

"Разполагаме с отличен отбор, разчитаме на вас, има победи, има и загуби, в никакъв случай не бива да правим трагедии", каза им Врачев.

От името на всички баскетболисти Мартин Дурчев и Станислав Ваклинов също засвидетелстваха пълната си подкрепа към Асен Николов.

"Искаме да ви уверим, че в съблекалнята всичко е наред, единни и задружни сме и трябва да бъдем такива, за да излезем заедно от тази ситуация. Твърдо заставаме зад нашия треньор", заяви Дурчев. /БТА