Треньорският съвет на баскетболната ни федерация заседава в момента и ще излезе с предложение към Управителния съвет на централата за селекционер на женския ни национален отбор и съставите на подрастващите, които още са без назначен наставник.

„Програмата е много сгъстена, така че никой не може да каже, че има тежък или лек жребий. Този етап ще се изиграе на един дъх. Който е готов – готов. Приемам спокойно жребия. Новият американец 99% ще е с готови документи за мача с ЛукОйл, а за втория кръг - със сигурност. По отношение на това дали съм доволен от направеното от ЦСКА до тук, то от гледна точка на името – не, но от реалистична гледна точка – да”, заяви старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски.

„Мястото е прекрасно, поводът –също”, пък каза Барчовски по повод домакина на тазгодишния Мач на Звездите - Самоков. „Това е може би първото сериозно съоръжение, което се построи след промените. А и от гледна точка на това, че финалът за Купата ще се играе там, това ще даде сериозен тласък. Никакви възражения нямам по този въпрос”, коментира още наставникът, който е и председател на Треньорския съвет, и добави: „Сега започваме заседанието, ще направим своето предложения към УС за треньор на жените и подрастващите.”