Треньорският съвет към баскетболната ни федерация взе решение кои български наставници да бъдат предложени за асистенти на Пини Гершон начело на мъжкия ни тим по баскетбол, но ще запази мълчание пред медиите. „Осъждахме евентуалните помощници или помощник-треньор на Гершон. Имаме нашето мнение това да са българи, но взехме решение да не ги обявяваме. Иван Ценов ще разговаря довечера или утре с Пини. Решението ще е изцяло негово. Имаме мнение, но не искаме да се получи разминаване. Нямаше противоречия”, сподели председателят на съвета Росен Барчовски след заседанието.

Членовете на Треньорския съвет приеха единна програма за обучение на подрастващите представена от Иван Колев. „Много отдавна бяхме взели решение. Беше крайно време обучението на младите да влезе в единна методика за различните възрасти. Ще бъде приета на Общото събрание на 17-ти април със съответния начин за изпълнение. Предвижда се стимулиране на треньорите, които изпълняват тази програма или съответно – санкционирани. Това не е ново, но е хубава програма, заимствана основно от сръбската единна програма за развитие на подрастващите”, коментира Росен Барчовски и допълни:

„Приехме помощник-треньори, плановете за подготовка и задачите за класиране на националните отбори при подрастващите. Мъже до 20 години - Иван Чолаков с помощник Петко Делев - задача 8-10 място. Младежи до 18 години –Йордан Колев с помощник Емил Бонев от Варна – 8-12-то място. Отборът до 16 години - Янко Янчев с асистент Петър Клечков има за цел да влезе в А група. При жените тимът ни до 20 години ще се води от Иван Лепичев, който още не е представил помощник. Те имат най- амбициозната задача – класиране от 5-то място, което дава право на участие на Световното -5-8-мо място. Девойките до 18 години – Венци Гечев с помощник Ели Станкова – 9-13-то място или оставане в А група. До 16 години – Борислава Мандур, а тимът до 15 години ще се води от Татяна Гатева.”