Старши треньорът на женския Левски Спартак Тина Димитрова и асистентът Стефан Михайлов споделиха мнението си за разпадането на представителния тим на „сините” и факта, че отборът няма да участва във вътрешното ни първенство при дамите.

„Работата е там, че нищо не се случи това лято. Бездействието на ръководството доведе до това, че човекът, който имаше желание да помага финансово се отказа. Спрягаше се името на Ганелин Русинов, който е добре познат на баскетболната общественост, но останаха само обещанията. Към този момент в касата на тима няма нито един лев. Явно ръководните фигури не проявяват интерес. Бъдещето въобще не е розово. Женският баскетболен Левски в момента представлява един детски клуб”, коментира помощник треньорът Стефан Михайлов в предаването „Гол линия”, а наставникът Тина Димитрова добави:

„Бяхме събрали отбор, който щеше да се бори за влизане в четворката. Не ни бяха представени договори и нямаше сигурност за бъдещето на тима през сезона. Нашата работа беше да водим нормален тренировъчен процес. Вече не мога да отговоря на въпроса има ли все пак шанс женският тим на Левски Спартак да съществува”.

По-рано през деня се разбра, че заради финансови проблеми клубът, печелил шампионската титла на Европа, няма да участва в шампионата при жените у нас, въпреки че вече бе подадена заявки и платена таксата за това.

Администраторът на „сините” Станчо Радев обясни, че този факт вече е съобщен на баскетболната ни федерация. Девическите отбори обаче ще продължат участието си в първенството на подрастващите. Всички състезателки и треньори са свободни да си търсят нови отбори.