Центърът на Лукойл Академик Травис Питърсън винаги се връща с топли чувства в Самоков, откъдето тръгна професионалната му кариера. Той бе в основата на успеха на „студентите” над Рилски спортист в четвъртия мач от полуфиналната серия в НБЛ, и крайната победа с 3-1 в серията.

„Добре, добре, чувствам се добре, когато се връщам тук, да видя приятелите си, феновете тук, които винаги са много добри, хубаво е да играя тук,” сподели Питърсън, след като тимът му си осигури място на финал в първенството, където вече чака Левски.

Загубихте мач номер 3, какво се промени за четвъртия?

Бяхме просто по-концентрирани. От началото знаехме, че те няма да се дадат лесно. Трябваше да се трудим, и излязохме и играхме по-добре.

Рилски спортист ли е най-трудният опонент, който сте срещали напоследък в България?

Не съм сигурен. Всеки пък, когато играем, всеки иска да ни победи. Обикновено правим добри мачове и с тях, и с Левски, има и други отбори, с които стават хубави мачове.

Финалът е срещу Левски, какво очакваш от него?

Очаквам трудни мачове, голяма битка, това са мачовете за титлата, която всички искаме да спечелим. Трябва да оставим всичко друго настрана, да се борим, ще е трудно, но ние ще сме готови, и в следващите няколко дни ще се концентрираме максимално.

Имаше малко отпускане при вас в защита, в последните мачове. Смяташ ли, че ще промените това в следващите няколко дни, които имате до финала?

Да, това е нещо, което трябва да поправим. Това ще стане с повече концентрация, фокус в защита. Ще тренираме, и ще го приложим в игра.

Как се усеща липсата на Доминик Джеймс? Сега сте по-различен отбор, играете по различен начин.

Да, определено, загубата му бе тежка, той е страхотен играч. Добре, че имаме Брандън Хийт, и Божидар Аврамов, които се справят отлично на позицията на плеймейкъра. Мисля, че ще се справим като цяло, но Доминик определено е страхотен и ще ни липсва.

Третият мач срещу Рилски спортист ли ще е единственият, който ще загубите този сезон?

Надявам се. Такъв е планът. Ще видим все пак. Ще се опитаме, и ако Господ е казал, ще спечелим серията в три мача. Но ще е трудно.

Имаш ли вече планове за следващия сезон?

Никакви планове все още, нищо сигурно. Ще видим какво ще се случи.