Вероятността латвиецът Каспарс Камбала да заиграе в Лукойл Академик се приближава към нула по думите на спортния директор на клуба Сашо Везенков.

„Вярно е, че Камбала бе един от вариантите ни за привличане на играч на позиция 5. От страна на баскетболиста всичко е наред, той е дал своето съгласие. Възникнаха обаче пречки, свързани с нашия клуб”, коментира Сашо Везенков, цитиран от botevgrad.com.

Той твърди, че пречките са свързани с одобрението на играча от страна на треньорското ръководство.

Латвиецът Каспарс Камбала е доста известно име в европейския баскетбол. Името му обаче се свързва и с голям допинг скандал от края на 2006-та година, когато в пробата му са открити следи от кокаин. Камбала е наказан с 14 месеца извън баскетбола, като ФИБА изслушва обяснението му, че след тежки семейни проблеми и депресия, е приел хапчета от свой приятел без да е наясно със съдържанието им.

Наказанието на Каспарс Камбала изтича през февруари 2008-ма година, след което той се отказва от намеренията си за кариера в професионалния бокс и се връща към баскетбола. За последно Камбала, който е познат на родните фенове от мачовете му с Реал Мадрид срещу ЛукОйл Академик преди години, играе в руското първенство.