Крилото на Черно море Брайс Шелдън няма да играе повече с екипа на „моряците” този сезон. Малко преди началото на плейофите, американецът бе принуден да си събере багажа и да се отправи към родината си, като към това го подтикна ужасна семейна трагедия. Майката на 24-годишния баскетболист е тежко болна, като не е ясно колко още време лекарите могат да поддържат живота й.

Старши треньорът на Черно море Даниел Димитров сподели, че тя вече два пъти е била вадена от кома. Сломяващ е фактът, че заради трудности в осигуряването на връзки между полетите, Брайс може да не успее да пристигне навреме край болничното легло на майка си, за да й каже последно сбогом. Очаква се утре той да лети за Анахайм, Калифорния, откъдето е родом.

„Много сериозен човешки проблем. В този живот единственото непоправимо е смъртта,” каза Даниел Димитров. „Майката на Брайс е в много тежка ситуация. Към днешна дата, той може да не пристигне навреме.”

„Не е морално, ти си на съвсем друг полюс, на друга вълна,” каза Димитров по въпроса дали Шелдън би могъл да се завърне отново в България скоро.