Капитанът на Левски Стефан Георгиев продължава да е един от стълбовете на баскетболния тим вече години наред, и стартира новия сезон само след седмица почивка след тежките европейски квалификации с националния тим. Въпреки всичко, той сподели, че е отпочинал достатъчно, и целите на „сините” отново ще се простират надалеч.

„Имахме достатъчно време да си починем. Миналата седмица тренирахме леко. Мисля, че всички сме достатъчно отпочинали, за да започнем и да направим добра подготовка. И да започнем сезона с победи,” каза Торо.

„Добре е, че сме почти непроменен състав от миналата година, защото се познаваме. Но и другите отбори с течение на времето ще се опознават, така че не е чак такъв плюс. За началото разбира се, е добре,” обясни той. Левски привлече гарда Джейсън Кроу, но останалата част от състава си е същата.

„Целите ни със сигурност ще са още по-високи. Ще се опитаме да вземем и трите турнира, в които играем. Нямаме някаква конкретна цел, задължително да станем първи навсякъде. Няма да тръгваме с голямата кошница,” коментира още Стефан Георгиев.

Левски е един от отборите с най-много национали в състава си, и логично, в тима се говори за изненадващото решение на ФИБА Европа да увеличи броя на отборите за Евробаскет 2011, с което и България намери място за надпреварата в Литва:„Говорихме си, че е хубаво. Може да се каже, че се класирахме през задната врата. Но ако го бяха решили и преди квалификациите, пак щяхме да се класираме. Може би трябваше нещата да се случат по друг ред, но така е. Мисля, че е важно, че се класирахме, как, е отделен въпрос.”

Торо имаше колебания дали да продължи участието си в националния отбор преди изминалите вече квалификации, но бе категоричен, че ще остане поне още малко, ако получи повиквателна за Европейското:„Най-вероятно ще остана. Дотогава има много време. Да сме живи и здрави, ако ме извикат, ще отида, ако не – ще почивам.”

„Аз чисто като селекция видях, че Прийст Лодърдейл е в Бургас. Не знам в каква форма е. Лукойл със сигурност ще направи добра селекция. И Рилски спортист. Но не съм виждал никой, само по думи и имена, е рано да се правят прогнози. Но се надявам, че като миналата година ще стане оспорвано първенство,” завърши Георгиев с очакванията си за новия сезон и конкуренцията в българския шампионат.