Капитанът на баскетболния Левски Стефан Георгиев- Торо бе категоричен преде утрешното дебри с ЛукОйл Академик, че мачът ще се отрази, не толкова за крайното класиране в първенството, а от гледна точка на самочувствието на съставите.

„Надявам се да стане добър мач, оспорван, за да е истинско дерби. Иначе мачът не е толкова важен според мен за класирането, защото все пак е първи кръг и има още много мачове, които да се изиграят. И единият, и другият отбор може да стъпи някъде другаде на криво. За крайното класиране мисля, че не е чак толкова фатален. От към самочувствие ще даде едно предимство на отбора, който победи. Не е толкова фатален като крайно класиране за първенството, може би само леко предимство преди следващия мач в Правец”, сподели Торо пред Гонг.

Двубоят от първия кръг на Националната баскетболна лига е от 18 часа в зала „Универсиада”.

„Не сме показали още това, което може този отбор просто, защото се събрахме преди 25 дни и това е нормално. Има време, тренираме, има още много мачове и ще сме много по-добре, когато трябва. Контролите са за това – да проверим докъде сме стигнали. Аз съм добре, може би на 85% съм възстановен. Старата травма от мината година се обади, но сега се усещам много по-добре. Имам още малки болки, но те не ми пречат да тренирам и да играя”, коментира още Стефан Георгиев.

В останалите мачове от първия кръг на НБЛ също утре Черно море е домакин на Балкан, а Черноморец приема Ямбол. Последният двубой от кръга е на 20-ти октомври между Рилски спортист и Спартак Плевен.