Братята Стефан и Златин Георгиеви или както ги наричат приятелите – Торо и Голди бяха сред най-полезните за баскетболния Левски при успеха над Лукойл Академик в осмия кръг на националната лига. Торо завърши с 12 точки и 8 борби, а по-малкият бу брат Златин – с 9 точки, вкарвайки 3 тройки и се отчете със 7 асистенции.

„Определено труден мач. Все пак определено Лукойл бяха фаворит, но нас това ни се случва за втори път. Дано така да продължаваме. Има още мачове, но дано да играем така. Не се страхувах, че няма да издържим, защото знаех, че имаме възможност да ги бием. Ако задържим преднината си, съвсем заслужено щяхме да победим, както и стана. Аз лично не си спомням Лукойл да е губил тук с 20 точки разлика, поне откакто го познаваме в този състав. Трудно е за тях, но има и такива мачове. Изравнихме се по победи и загуби, но има още много мачаве и време до прейофите. А и това, че ние или те сме първи преди плейофите, няма да значи, че това ще е шампионът”, заяви Стефан Георгиев.

„Бяхме много мотивирани и ги бяхме разучили добре. Играхме добре и в нападение, и в защита. Сигурно резултатът в първия мач е изиграл роля. Те бяха малко надменни в началото към нас и това им изигра лоша шега. Опитваме се да възстановяваме след мачовете и пътуваният в Балканската лига, и днес бяхме много добре. Момчетата, които влязоха от скамейката и не помогнаха да сме крайни победители. Мисля, че шансовете ни за първо място в редовния сезон са 50:50”, пък каза Златин Георгиев.