Капитанът на баскетболния Левски Стефан Георгиев-Торо заяви уверено, че отборът му може да задържи първото място в класирането, на което излезе след успеха над Лукойл и загубата на шампионите в Самоков.

Носителят на Купата на България загуби първата среща от Лукойл Академик този сезон, но взе реванш преди малко повече от седмица.

„Програмата постави така, че да играем с Лукойл точно в първия си мач. Мисля, че беше много рано, и нашият отбор не игра така, както играе в момента. Отборът бе много „млад”, бе започнал да тренира само преди три седмици. С течение на времето започнахме да играем по-добре, затова мисля, че съвсем заслужено бихме в Правец,” обясни опитният център.

„Ако продължаваме да работим по този начин, мисля, че няма да имаме проблем да задържим това първо място,” каза още Торо. „Аз не се притеснявам, че ще загубим друг мач някъде. В Ботевград ще бъде много трудно, но ако играем, както можем, няма да имаме проблем да победим.” Левски гостува в Ботевград в последния си мач за 2009 година.

Стефан Георгиев не се съгласи 100% с твърдението, че Левски вече е фаворит в шампионата и заяви:„Силно казано сме фаворити. Видя се какво стана в първия мач, когато бяхме фаворити, защото бяхме домакините. След това те бяха фаворити, защото бяха в Правец. Така че, според мен, трябва всеки път да сме максимално концентрирани и мобилизирани, за да не стават тези неща.”