Баскетболният тим на Черно море очаква тази вечер към състава да се присъедини още един американски играч. Край морето ще пристигне 23-годишният Брайс Шелдън, който ще остане на проби до 16 декември.

193-сантиметровият Шелдън може да играе като гард или крило, а през тази година е завършил Университета в Южна Каролина. Роденият в Анахайм баскетболист има 30 мача за университетския отбор през последния сезон, като е постигал средно по 9.1 точки, 1.8 борби и 1.2 асистенции на мач, като е записвал по 30.6 минути. През изминалата година Шелдън има седем мача, в които е отбелязвал седем и повече тройки, като за целия сезон има общо 65 точни шута от далечно разстояние.

Ако Черно море реши да задържи Брайс Шелдън (на снимката вдясно) и сънародника му Тод Галоуей, който вече тренира два пъти с варненци, то отборът ще може да разчита на доста добри реализатори. 

Галоуей вече впечатли с точната си ръка и добрите пасове по време на заниманията, а статистиката на Шелдън също обещава много попадения.

Черно море се представя колебливо от началото на сезона и може би именно двамата чуждестранни състезатели могат да помогнат на бронзовия медалист от последното първенство да се върне в челото на класирането.

Ако ръководството предложи договори на Шелдън и Галоуей, двамата могат да се появят в игра за Черно море още преди края на 2007 година. Момчетата на Спас Натов имат два тежки мача – на 16 декември гостуват на Рилски спортист, а на 22 декември посрещат Спартак Плевен.