Шансовете най-добрият играч на баскетболния Левски Арън Харпър да остане в тима и догодина са 60:40. „Ами кой знае дали ще остана. Левски се отнася чудесно с мен. Имах чудесни две години тук, така че бих казал, че шансовете да се върна и за догодина са 60:40. Все още искам да си оставя вратата отворена за друга възможност. Тук съм две години, заобиколен съм от добри хора и това е най-важното нещо”, заяви американецът, който е най-добър реализатор за „сините” тази година.

Ден след второто поражение от ЛукОйл Академик във финала на баскетболното ни първенство Арън Харпър получи наградата за Номер 1 на месец април в съвместната класация на bgbasket.com и Пресклуб България. „Когато работиш здраво, ти се случват добри неща”, коментира Харпър.

Колкото до шансовете на Левски да стигне до успех срещу настоящите шампиони в серията за титлата Арън Харпър заяви: „Да, мисля, че имаме шансове. ЛукОйл си свърши работата, като взе две победи като домакин. Мисля, че ние трябва да направим същото и да се опитаме да спечелим две победи тук в София. Да, мисля, че може да се случи наистина. ЛукОйл е сериозен противник, но ние ще сме домакини и ще играем в нашата зала. Можем да направим някои стрелби, които пропуснахме досега, а и те едва ли ще направят толкова точни стрелби, каквито имаха. Беше чудесно и не бих променил нищо.”

„Те имат по-дълга пейка и по-добра ротация на играчите. Имахме промени в състава и контузии, а те имат повече играчи. Трудно е срещу тях, защото те правят серии, а ние трябва да ги догонваме”, каза още американецът, а по повод сезона за Левски коментира:

„Не бих казал, че сезонът е лош. Да, имахме някои цели, които не постигнахме, но като цяло мисля, че годината беше ОК. Стигнахме до Файнъл Фор на Балканската лига, загубихме на финала за Купата, а сега пак сме на финал в първенството, така че просто ни липсва нещо малко.”

На въпрос за финала в НБА, Арън Харпър сподели, че по-скоро би заложил на Маями: „Ще е интересна серия. Едва ли някой е очаквал Далас да е там, но сега Дирк Новицки има още един шанс да спечели титла. Ще е интересно. По-скоро бих заложил на Маями.”